Απώλειες στη Wall, σε τροχιά όγδοης αρνητικής συνεδρίασης ο Dow

Απώλειες στη Wall, σε τροχιά όγδοης αρνητικής συνεδρίασης ο Dow

Με απώλειες διαπραγματεύονται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street και το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να οδεύει προς όγδοη συνεχόμενη αρνητική του συνεδρίαση, καθώς το κλίμα αβεβαιότητας για το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζει να επηρεάζει του επενδυτές.

Ειδικότερα, ο Dow Jones χάνει 171 μονάδες ή 0,7% και κινείται στις 24.486 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 16,23 μονάδες ή 0,57% και κινείται στις 2.751 μονάδες. O τεχνολογικός Nasdaq μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό που κατέγραψε, υποχωρεί και αυτός κατά 66,99 μονάδες ή 0,88% στις 7.713 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά νέα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων στις ΗΠΑ υποχώρησαν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 3.000 στις 2180.000, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουνίου. 

Γενικότερα, οι αγορές δείχνουν να παραμένουν «αγκιστρωμένες» στις εξελίξεις σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και βασικών τους εμπορικών εταίρων, όπως οι Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ έχουν τη δυναμική να ωθήσουν σε καθοδικό σπιράλ την παγκόσμια οικονομία, ενώ εκτιμούν ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο - των ΗΠΑ - πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στα τελευταία στάδια των δυνατοτήτων επέκτασής της.

Επιπλέον, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι κατέληξε στο προκαταρκτικό πόρισμα πως συγκολλημένοι σωλήνες μεγάλης διαμέτρου που εισάγονται από την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία επιδοτούνται από τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών, ενημερώνοντας ότι επιβάλλει δασμούς για αντιντάμπινγκ ύψους που ξεπερνά ακόμα και το 500%.

Σε εταιρικό επίπεδο, η μετοχή της Netflix που είχε ανέλθει σε ιστορικά υψηλά μετά την ανακοίνωση της Pivotal Research Group ότι θέτει τιμή στόχο ανά μετοχή στα 500 δολάρια, υποχωρεί κατά 2%.

Αντίθετα οι μετοχές των Darden Restaurants και Kroger Co πραγματοποιούν ράλι 9,6% και 8,7% αντίστοιχα μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν.