Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με απώλειες διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς η Γηραιά Ήπειρος σιγά σιγά χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει πτώση 0,96% στις 337,78 μονάδες, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να βρίσκεται σε θετικό έδαφος σημειώνοντας κέρδη 1,6%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 1,18% και διαμορφώνεται στις 10.775 μονάδες, ενώ στις 4.474 μονάδες διαπραγματεύεται ο γαλλικός CAC, που σημειώνει πτώση 1,65%.

Ο βρετανικός FTSE 100 κινείται στις 5.913 μονάδες με πτώση 0,37%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,39% στις 17.371 μονάδες.

Στην Πορτογαλία ο PSI 20 ενισχύεται 0,17%, όπως και στην Ισπανία με τον IBEX 35 να σημειώνει κέρδη 0,2%.

Στην Ασία, οι δείκτες σημείωσαν κέρδη καθώς οι ελπίδες για κίνηση και πάλι της αγοράς ενισχύθηκαν με το άνοιγμα των οικονομιών, αν και η επιφυλακτικότητα παραμένει μετά και την ανακοίνωση των ΗΠΑ για 20,5 εκατομμύρια απώλειες θέσεων εργασίας τον Απρίλιο.

Ο Αμερικάνος υπουργός Οικονομικών Στ. Μνούσιν προειδοποίησε ότι τα ποσοστά ανεργίας ενδεχομένως να «χειροτερέψουν πριν γίνουν καλύτερα». Ακόμη τόνισε πως το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ μπορεί να έχει ήδη φτάσει το 25%.

Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Virgin Money στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνουν άνοδο άνω του 9%, ενώ η γερμανική Wirecard κερδίζει πάνω από 8%.

Στο άλλο άκρο του ευρωπαϊκού δείκτη, η μετοχή της easyJet υποχωρεί 6% αφότου η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα πρώτα σχέδια για τους επισκέπτες στη χώρα, προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα αύξησης κρουσμάτων.