Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά επηρέασαν τους ευρωπαϊκούς δείκτες οι δασμοί που επέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα ο αμερικάνος πρόεδρος στην Κίνα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,15% με τους περισσότερους τομείς να βρίσκονται στο «κόκκινο». Τις χειρότερες επιδόσεις σημειώνει ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας λόγω της ανησυχίας των επενδυτών σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο.

Στα ταμπλό, απώλειες εμφανίζει ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,16% στις 7.621 μονάδες, ενώ ανάλογη μείωση σημειώνει στα κέρδη του και ο DAX της Γερμανίας κατά 0,71% στις 12.918 μονάδες.

Στη Γαλλία, στο κόκκινο βρίσκεται ο δείκτης CAC 40 που υποχωρεί κατά 0,70% στις 5.463 μονάδες, ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο ιταλικός FTSE MIB που χάνει 0,69% στις 22.037 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και η Ισπανία με τον IBEX 35 να καταγράφει απώλειες 0,39%.

Τέλος, πτωτικά κινείται και ο PSI 20 της Πορτογαλίας κατά 0,30%.

Στις εταιρικές ειδήσεις, η τράπεζα CYBG συμφώνησε να εξαγοράσει την Virgin Money για $2,26 δισ., δημιουργώντας έτσι την έκτη μεγαλύτερη τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία θα οδηγήσει τους μετόχους της Virgin Money στην απόκτηση 1,2125 μετοχών της CYBG για κάθε μετοχή της Virgin Money που κατέχουν.

Κλιμακώνεται ο παγκόσμιος πόλεμος, υποχωρεί το πετρέλαιο

Στα 64 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε το πετρέλαιο, καθώς η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία ετοιμάζονται για σύγκρουση με τους υπόλοιπους παραγωγούς πετρελαίου εντός του OPEC σχετικά με το αν θα αυξήσουν την παραγωγή και ενώ Κίνα και ΗΠΑ ανταλλάζουν «πυρά» για το εμπόριο.