Μικτές τάσεις και επιφυλακτικότητα στη Wall

Μικτές τάσεις και επιφυλακτικότητα στη Wall

Με μικτά πρόσημα για τους τρεις βασικούς δείκτες συνεχίζεται η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, μια μέρα μετά την καλύτερη ημέρα απόδοσής τους από τον Ιανουάριο, όπου επανήλθε η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την αμερικάνικη οικονομία. Οι δείκτες περιόρισαν τις απώλειές τους, μετά τη δημοσιοποίηση του Beige Book της Fed σύμφωνα με το οποίο ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας χαρακτηρίζεται ως μετριοπαθής.

Σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται για μια ακόμη ημέρα η πορεία των τιμών του πετρελαίου αλλά και τωων μακροοικοινομικών στοιχείων, ενόψει των σημαντικών στοιχείων για την αγορά εργασίας που θα δημοσιευτούν την Παρασκευή.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 2 μονάδες (0,02%) κινούμενος στις 16.865 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που υποχωρεί κατά 4 μονάδες (0,06%) βρίσκεται στις 4.686 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 3 μονάδες (0,13%) και κινείται στις 1.981 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου σήμερα κινούνται καθοδικά, μετά την έκθεση του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Πετρελαίου ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 9,9 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Η έκθεση αυτή έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη που έδειχνε αύξηση κατά 2,6 εκατ. δολάρια την εβδομάδα και λίγες ώρες πριν τη δημοσίευση της αντίστοιχης έκθεσης της ΙΕA.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 214.000 κατέγραψε το Φεβρουάριο η ADP (Automatic Data Processing) και πρόκειται για ήπια αύξηση από το αναθεωρημένο ποσό των 193.000 θέσεων.

Οι αναλυτές χρησιμοποιούν τα στοιχεία της ADP για να έχουν μια εικόνα της έκθεσης του Υπουργείου Απασχόλησης που αναμένεται την Παρασκευή και καλύπτει και τις θέσεις του δημοσίου.

Η αύξηση του Φεβρουαρίου ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων, ενώ οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το MarketWatch είχαν προβλέψει μια αύξηση 185.000 απ'' την αρχική εκτίμηση του Ιανουαρίου για 205.000.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Checkpoint Systems Inc. κάνει άλμα 25% μετά την ανακοίνωση πως η εταιρεία δέχτηκε προσφορά εξαγοράς από την CCL Industries.

Η μετοχή της Chesapeake Energy Corp. χάνει 5,2% μετά την είδηση ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Aubrey McClendon για συνομωσία σε προσφορές μίσθωσης εξεδρών πετρελαίου και εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Abercrombie & Fitch Co. κερδίζει 3,62% αν και ανακοίνωσε πως οι συνολικές πωλήσεις της παρουσίασαν πτώση. Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκεται η μετοχή της American Eagle Outfitters Inc. που κερδίζει 1,2% % και αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Νωρίτερα, τη σκυτάλη της ανόδου πήραν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια έπειτα από τα θετικά νέα για την ευρωπαϊκή και αμερικανική οικονομία, αλλά και μετά τα σημερινά στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας της Αυστραλίας, αποδεικνύοντας πως η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία δεν είναι τόσο άσχημη, όσο θεωρούνταν πριν ένα μήνα.