Απώλειες για τους δείκτες εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού
Wall Street

Απώλειες για τους δείκτες εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού

Απώλειες καταγράφουν την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού σε μία σειρά Πολιτειών των ΗΠΑ φέρνει αρνητικά πρόσημα στις συναλλαγές, ενώ ταυτόχρονα εντείνονται οι φόβοι για νέα περιοριστικά μέτρα.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 194 μονάδων ή 0,75% και διαμορφώνεται στις 25.885 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος βρίσκεται στις 3.097 μονάδες με απώλειες 0,57%, ενώ διακόπτεται το πολυήμερο ανοδικό σερί του δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς καταγράφει πτώση 0,37% και διαμορφώνεται στις 9.913 μονάδες.

Στο ταμπλό, κέρδη 1,7% καταγράφει η μετοχή της United Airlines, ενώ ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των πετρελαϊκών Devon Energy και Energy Select SPDR ETF οι οποίες ενισχύονται κατά 3,2% και 2,5% αντίστοιχα.

Παράλληλα, απώλειες καταγράφει η μετοχή της Apple, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως θα προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας 11 καταστημάτων της αλυσίδας στις Πολιτείες της Φλόριντα, της Αριζόνα, της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνα.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες, το κλίμα στην αγορά είχε επισκιαστεί εκ νέου από την αύξηση των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε σε μία σειρά Πολιτειών των ΗΠΑ, όπως το Τέξας, η Οκλαχόμα, η Αριζόνα και η Φλόριντα, γεγονός που προκάλεσε φόβους και ανησυχίες για μία ενδεχόμενη επιβολή των μέτρων περιορισμού.