Απώλειες για τη Wall Street ενόψει συνεδρίασης της ΕΚΤ

Απώλειες για τη Wall Street ενόψει συνεδρίασης της ΕΚΤ

Με οριακές διακυμάνσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street , μετά από την υποτονική εβδομάδα στην οποία εορτάστηκε η Ημέρα των Ευχαριστιών με την αργία της Πέμπτης και τη μισή συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η τρέχουσα εβδομάδα ενδέχεται να είναι κάπως ασταθής όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ αλλά και της ομιλίας της προέδρου της Fed κ. Janet Yellen. H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής είτε με μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% είτε με διεύρυνση του ύψους 1,1 τρισ. ευρώ προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, σύμφωνα με τους αναλυτές. Όσον αφορά τις δηλώσεις της προέδρου της Fed, επενδυτές και αναλυτές αναμένουν να τις αξιολογήσουν ως προς τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας για το χρόνο αύξησης των επιτοκίων.

Την Παρασκευή θα δημοσιευτούν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα είναι η τελευταία έκθεση πριν τη συνεδρίαση της Fed του Δεκεμβρίου που ενδέχεται να αποφασίσει την αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2006. Σημειώνεται πως την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του OPEC που όμως δεν αναμένεται να αλλάξει τη στάση του στο θέμα των τιμών.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 25 μονάδες ( 0,14%) και βρίσκεται στις 17.773 μονάδες, o τεχνολογικός Nasdaq έχει απώλειες 6 μονάδων στις 5.122 και ο S&P 500 χάνει 3 μονάδες στις 2.087 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση κατά 0,2% σημείωσαν οι πωλήσεις κατοικιών για τον Οκτώβρη, μετά από ένα σερί πτώσης δύο διαδοχικών μηνών. Ωστόσο η αύξηση αυτή δεν προσέγγισε τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 1%, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Amazon.com που χάνει 0,14% βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών καθώς αναμένεται η αξιολόγηση των πωλήσεων της εταιρείας του τριημέρου που πέρασε, καθώς άρχισε η περίοδος των προσφορών μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ η μετοχή της Under Armour χάνει 3,75%.

Η μετοχή της Microsoft Corporation κερδίζει 1,5% καθώς αναβαθμίστηκε το status της από τη χρηματοοικονομική  εταιρεία Raymond James  και η μετοχή της Fitbit σημειώνει κέρδη  4,31% αφού αναβαθμίστηκε από την Barclays η σύστασή της από equalweight σε overweight.