Απώλειες για τη Wall μετά τη νέα πτώση του πετρελαίου

Απώλειες για τη Wall μετά τη νέα πτώση του πετρελαίου

Με απώλειες έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street λίγες ώρες πριν κλείσει η αυλαία του 2015. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, το πετρέλαιο ήταν ο ρυθμιστής της τάσης των τριών βασικών δεικτών. Σήμερα, σε αντίθεση με χτες, το πετρέλαιο έκανε βουτιά, καθώς τα στοιχεία των εκθέσεων τόσο της Υπηρεσίας Ενέργειας όσο και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έκαναν λόγο για αύξηση της παραγωγής αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την παγκόσμια πλεονασματική προσφορά.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 117 μονάδες (0,66%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 17.604 μονάδες διευρύνοντας τις απώλειες την τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε απώλειες 42 μονάδων (0,82%) και έκλεισε στις 5.066 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε τις συναλλαγές στις 2.063 μονάδες χάνοντας 15 μονάδες ( 0,74%).

Ο S&P 500 κράτησε τα κέρδη του κατά 0,2% σε σύγκριση με πέρυσι. Ο τομέας της ενέργειας που έχασε περίπου 1,5% και αυτός των υλικών που είχε απώλειες 1% ήταν οι χειρότεροι σε απόδοση για τον δείκτη.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση κατά 0,9% κατέγραψαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών το Νοέμβριο με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 106,9 μονάδες. Με τον όρο εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών εννοούμε τις πωλήσεις που έχουν συμφωνηθεί σε συμβόλαιο αλλά ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οι εκκρεμείς πωλήσεις για το Νοέμβριο είναι 2,7 υψηλότερες από το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι παρόλο που η πτώση αυτό το μήνα ήταν η πρώτη μετά από δύο μήνες.

Παράλληλα ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε λόγο πως ελλείψει περιορισμών στην παραγωγή πετρελαίου, η χώρα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε επίπεδο ζήτησης και αν προκύψει.

Στα εταιρικά νέα, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις μετοχές της Amazon.com Inc (-0,71%) και της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet Inc ( -0,71%) που χτες σημείωσαν υψηλά έτους.

Η μετοχή της Pep Boys - Manny Moe & Jack έχασε 2,90 % μετά τον πλειοδοτικό πόλεμο για την εξαγορά της που ξέσπασε πριν λίγες μέρες μεταξύ της ιαπωνικής Bridgestone και του ακτιβιστή – επενδυτή Carl Icahn. Χτες η προσφορά του Icahn που ξεπέρασε το ένα δις. δολάρια, ανάγκασε την Bridgestone να υποχωρήσει.

Σε άλλα εταιρικά νέα, αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ κατέθεσε η φαρμακευτική εταιρεία KaloBios Pharmaceuticals Inc, η οποία απέλυσε νωρίτερα αυτό το μήνα τον διευθύνοντα σύμβουλό της Martin Shkreli.