Απώλειες για τη Wall με το βλέμμα στη Fed

Απώλειες για τη Wall με το βλέμμα στη Fed

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ υποβάθμισαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,55% στις 26.772 μονάδες, εν μέσω πιέσεων και από την ισχυρή πτώση της Apple. O Nasdaq κινείται 0,94% χαμηλότερα, και ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,57%, στις 2.975 μονάδες. 

Μετά τα επίπεδα-ρεκόρ της περασμένης Τετάρτης, οι μετοχές υποχώρησαν αφού τα στοιχεία έδειξαν ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και επακόλουθη μείωση των προσδοκιών για περικοπή επιτοκίου από τη Fed.  

 

Oι επενδυτές συνεχίζουν να θεωρούν πιθανή μια μείωση επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση της τον επόμενο μήνα, αλλά όχι κατά 50 μονάδες βάσης όπως προηγουμένως. Αναλυτές θεωρούν ότι η ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα θα αποτελέσει καταλύτη για την πορεία των μετοχών.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple καταγράφει απώλειες 2%, μετά την υποβάθμιση από αναλυτές. 

Στο προσκήνιο αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, μετά το δημοσίευμα της New York Post, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πάροχο δορυφορικής τηλεόρασης Dish Network Corp. για τη δημιουργία ενός τέταρτου αμερικανικού τηλεπικοινωνιακού φορέα, αν η προγραμματισμένη συγχώνευση μεταξύ της T-Mobile US Inc. και της Sprint Corp. ολοκληρωθεί.

Το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας, ενώ η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12 δολ./ευρώ.