Απώλειες για τη Wall λόγω πετρελαίου και μάκρο

Απώλειες για τη Wall λόγω πετρελαίου και μάκρο

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Wall Street για τους τρεις βασικούς δείκτες μη μπορώντας να πάρουν τη σκυτάλη από τη χθεσινή ημέρα που σημειώθηκαν σημαντικά κέρδη.

Αυτή την ώρα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 152 μονάδες (0,91%) κινούμενος στις 16.469 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που καταγράφει απώλειες 46 μονάδων (1,00%) βρίσκεται στις 4.525 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 19 μονάδες (0,95%) και κινείται στις 1.927 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκαν τα οικονομικά μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν και αφορούν τις τιμές των αμερικανικών κατοικιών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης Case-Shiller που αφορά τις κατοικίες παρέμεινε σταθερός τον Δεκέμβριο, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έχει αυξηθεί κατά 5,7%.

Την ίδια στιγμή, η καταναλωτική εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί κριτήριο για την κατάσταση της αγοράς, υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το CNBC. Ο δείκτης Εμπιστοσύνης Καταναλωτή σημείωσε πτώση 92,2 το Φεβρουάριο, από ένα αναθεωρημένο 97,8 τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε το Conference Board. Πρόκειται για χαμηλότερο μέγεθος από το 97,3 που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών, ενώ παράλληλα ήταν και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

“Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει υποχωρήσει, κυρίως λόγω της χαμηλότερης εμπιστοσύνης απέναντι στην κατάσταση των επιχειρήσεων”, δήλωσε ο Lynn Franco, διευθυντής οικονομικών δεικτών στο Conference Board.

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου μετά το χθεσινό ράλι που έφτασαν να κερδίζουν μέχρι και 7,5%, σήμερα υποχωρούν, καθώς οι επενδυτές φαίνεται πως ρευστοποίησαν τα χθεσινά τους κέρδη.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Fitbit Inc. κάνει βουτιά 17,67% την ώρα που οι προβλέψεις για το τρέχον εξάμηνο και το σύνολο του έτους επισκίασαν τα αποτελέσματα του τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Home Depot Inc. κερδίζει 1,98% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Παράλληλα, η μετοχή της Macy's Inc. κερδίζει 1,78% και εκείνη της DreamWorks Animation SKG Inc. υποχωρεί κατά 5,11%.