Απώλειες για τη Wall Street που ακολουθεί τη «βουτιά» του αργού

Απώλειες για τη Wall Street που ακολουθεί τη «βουτιά» του αργού

Απώλειες καταγράφουν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια μετά τη χθεσινή αργία την Ημέρα των Ευχαριστιών, καθώς  κάτω από τα 60 δολ. ανά βαρέλι υποχώρησε το πετρέλαιο για πρώτη φορά εδώ κι ένα χρόνο  την ώρα μάλιστα που οι τιμές του εμπορεύματος κινούνται προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους από το 2014.

Επιπλέον, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η επικείμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ στη συνάντηση της G20 στο Μπουένος Άιρες.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Τραμπ δεν εμφανίζει σημάδια υποχώρησης από την σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει έναντι του Πεκίνου. Σημειώνεται, επίσης, ότι η Wall Street Journal μετέδωσε νωρίτερα πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν παρόχους κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ να αποφεύγουν τεχνολογικό εξοπλισμό από την κινεζική Huawei.

Σ'' αυτό το κλίμα, απώλειες ύψους 0,47% καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στις 24.268 μονάδες ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο τεχνολογικός Nasdaq που χάνει κατά 0,08% στις 6.919 μονάδες.

Τέλος, αρνητικά πρόσημα παρουσιάζει και ο S&P 500 αφού σημειώνει πτώση κατά 0,48% στις 2.630 μονάδες.

Σχετικά, με τη νέα «βουτιά του αργού, αξίζει να αναφερθεί ότι παρότι οι παραγωγοί, σε μια προσπάθεια περιορισμού του παγκόσμιου πλεονάσματος, επεξεργάζονται τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, οι traders εκφράζουν τις ανησυχίες τους για μια νέα «βουτιά» του αργού.

Τα συμβόλαια Ιανουαρίου του brent υποχώρησαν 4,7% στα 59,65 δολάρια, καταγράφοντας την έβδομη διαδοχική εβδομάδα απωλειών.

Το WTI υποχώρησε 3,73 δολάρια ανά βαρέλι ή 6,8% αγγίζοντας χαμηλό στα 50,9 δολάρια ανά βαρέλι και πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2017. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο το WTI υποχωρεί 7,8%.

Υπενθυμίζεται, ότι ότι η αμερικανική αγορά θα κλείσει τρεις ώρες νωρίτερα σήμερα, όπως έχει καθιερωθεί από το 1992 για τη συνεδρίαση μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αναλυτές περιμένουν ο όγκος των συναλλαγών να παραμείνει περιορισμένος.