Απώλειες για τη Wall Street εν αναμονή των δηλώσεων του Τζ. Πάουελ

Απώλειες για τη Wall Street εν αναμονή των δηλώσεων του Τζ. Πάουελ

Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν σήμερα τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια της Wall Street με τους επενδυτές να αναμένουν τα σχόλια του προέδρου της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), Τζέρομ Πάουελ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάουελ αναμένεται να μιλήσει αργότερα το βράδυ στο Συμβούλιο για τις Διεθνείς Σχέσεις, όπου και θα σχολιάσει τόσο το παγκόσμιο οικονομικό outlook, όσο και την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Σημειώνεται πως οι παρατηρήσεις του έρχονται μία εβδομάδα αφού η Fed αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα δράσει όπως πρέπει για να διατηρήσει την τρέχουσα επέκταση της αμερικανικής οικονομίας. 

Παράλληλα, οι επενδυτές αξιολογούν τη χθεσινή απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει  εκτελεστική εντολή που επιβάλλει νέες κυρώσεις στο Ιράν.

Συγκεκριμένα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα έχουν στόχο και τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ενώ ξεκαθάρισε ότι μπορεί να διαρκέσουν για χρόνια.

«Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την πίεση στην Τεχεράνη», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο σε δημοσιογράφους.

Σ'' αυτό το κλίμα, απώλειες αξίας 0,22% καταγράφει ο βιομηχανικός Dow Jones στις 26.669 μονάδες ενώ στο ίδιο αρνητικό έδαφος κινείται και ο S&P 500 που υποχωρεί κατά 0,23% στις 2.936 μονάδες.

Τέλος, καθοδικά κινείται και ο τεχνολογικός Nasdaq που χάνει κατά 0,31% στις 7.979 μονάδες.

Επιπλέον, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Κινέζου ομολόγου του στη σύνοδο κορυφής των G-20 αυτής της εβδομάδας στην Ιαπωνία εν μέσω του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο εθνών.