Απώλειες 3% για το πετρέλαιο με πίεση από την Κίνα

Απώλειες 3% για το πετρέλαιο με πίεση από την Κίνα

Σε σημαντικές απώλειες οδηγούν τις τιμές του πετρελαίου οι νέοι δασμοί σε αμερικανικά προϊόντα που επέβαλε σήμερα η Κίνα, στο τελευταίο «επεισόδιο» του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, κλιμακώνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ενημέρωσε πως επιβάλλονται πρόσθετοι δασμούς 5% ή 10% σε συνολικά 5.078 προϊόντα προερχόμενα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συνολική αξία των δασμών ανέρχεται σε περίπου 75 δισ. δολάριο. 

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου WTI υποχωρεί κατά 3,05% ή 1,7 δολάρια και κινείται στα 53,66 δολάρια ανά βαρέλι. Παράλληλα, το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent χάνει 1,19 δολάρια ή 2% και υποχωρεί στα 58,75 δολάρια ανά βαρέλι.

Σημειώνεται ότι η τιμή του πετρελαίου δεχόταν ήδη πιέσεις τις τελευταίες ημέρες εν μέσω προσδοκιών για πλεονάζουσα προσφορά, με την οικονομία και την ενεργειακή ζήτηση να επανέρχεται στο επίκεντρο της προσοχής την πρώτη ημέρα του συνεδρίου οικονομικής πολιτικής Jackson Hole στο Wyoming των ΗΠΑ.