7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Απώλειες 260 μονάδων για τον Dow Jones λόγω... Δέλτα

Απώλειες 260 μονάδων για τον Dow Jones λόγω... Δέλτα

Με μεικτές τάσεις και σημαντικές απώλειες για τον Dow Jones ξεκίνησε η εβδομάδα συνεδριάσεων για τη Wall Street μετά τη χθεσινή ανάπαυλα λόγω αργίας στις ΗΠΑ για την Ημέρα της Εργασίας. 

Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και η διασπορά της στην κοινότητα έχουν προκαλέσει ανησυχία σε επενδυτές και αναλυτές για την πορεία της πανδημίας και τις συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα. 

Αφορμή για αυτή την ανησυχία στάθηκε η υποβάθμιση της Goldman Sachs για το outlook, με τον οίκο αξιολόγησης να εκτιμά ανάπτυξη 5,7% το 2021 αντί 6.2% ενώ για το τέταρτο τρίμηνο προβλέπει ανάπτυξη 5,5% αντί 6,5%. 

«Το εμπόδιο για την ισχυρή αύξηση της κατανάλωσης στο μέλλον φαίνεται υψηλότερο: η παραλλαγή Δέλτα επηρεάζει ήδη το τρίτο τρίμηνο και η εξασθένιση των δημοσιονομικών κινήτρων σε συνδυασμό με την βραδύτερη ανάκαμψη του τομέα των υπηρεσιών θα είναι μεσοπρόθεσμα. 

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 269 μονάδες ή 0,76% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 35.100 μονάδες, ενώ μικρή αντίσταση σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με οριακά κέρδη 0,1% κλείνοντας στις 15.374 μονάδες.O S&P 500 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 0,34% ή 15,40 μονάδες στις 4.520 μονάδες.  

Βαρίδι για τη σημερινή πορεία του Dow Jones στάθηκε η μετοχή της Boeing που έχασε 1,81% μετά το δημοσίευμα της WSJ ότι η παράδοση των αεροσκαφών 787 Dreamliner θα καθυστηρήσουν και άλλο. 

Την ίδια ώρα, οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών υποχώρησαν μετά την υποβάθμιση των  Johnson & Johnson, Merck και Amgen απο την Morgan Stanley.