Απώλειες 250 μονάδων για τον Dow με βαρίδι την 3Μ

Απώλειες 250 μονάδων για τον Dow με βαρίδι την 3Μ

Απώλειες σημειώνει ο Dow Jones, καθώς η υποχώρηση των μετοχών της 3Μ «βάρυνε» τον βιομηχανικό δείκτη. 

Ο Dow υποχωρεί 228 μονάδες, καθώς οι μετοχές της 3Μ υποχωρούν 0,3%, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη πολύ χαμηλότερα από τα αναμενόμενα. Η εταιρεία μείωσε επίσης τις προοπτικές της για ολόκληρο το έτος και ανακοίνωσε σχέδια για πρικοπή 2.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος Mike Roman δήλωσε ότι η χρονιά ήταν «απογοητευτική», σημειώνοντας πως «Συνεχίσαμε να αντιμετωπίζουμε τις επιβράδυνση σε αγορές-κλειδιά, οι οποίες επηρέασαν τόσο την οργανική ανάπτυξη όσο και τα περιθώρια κέρδους».

Ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί οριακά κατά 0,16% στις 2.992 μονάδες.

Αντίθετα, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται 0,48% στις 8.140 μονάδες, καθώς έλαβε ώθηση τόσο από τα αποτελέσματα της Facebook όσο και της Microsoft.

Ειδικότερα, κέρδη ύψους 2,43 δισ. δολαρίων ή 85 cents ανά μετοχή ανακοίνωσε χτες βράδυ η Facebook για το πρώτο τρίμηνο έναντι 1,69 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Όπως σημείωσε ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ τα καθαρά κέρδη θα έφταναν τα 5,43 δισ. δολάρια ή 1,89 δολάρια ανά μετοχή αν δεν είχε υπολογιστεί το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην εταιρεία από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και για αυτό το λόγο «έχουν μπει στην άκρη» 3 δισ. δολάρια.