Απώλειες 1,8% για το χρυσό μετά τους πολιτικούς κλυδωνισμούς στις ΗΠΑ

Απώλειες 1,8% για το χρυσό μετά τους πολιτικούς κλυδωνισμούς στις ΗΠΑ

Τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του τις τελευταίες τρεις εβδομάδες κατέγραψε ο χρυσός, στον απόηχο της απόφασης να ερευνηθεί για παραπομπή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η οποία έστρεψε το ενδιαφέρον των επενδυτών προς το δολάριο.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος Τραμπ φέρεται ότι άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι προκειμένου να ξεκινήσει το Κίεβο έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, του δεύτερου γιου του Δημοκρατικού πολιτικού, ο οποίος εργαζόταν από το 2014 για έναν ουκρανικό όμιλο φυσικού αερίου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας δε, δόθηκε στη δημοσιότητα η εν λόγω συνομιλία, στην οποία φαίνεται ότι ο Τραμπ ζήτησε από τον Ζελένσκι να συνεργαστεί με τον δικηγόρο του Ρούντολφ Τζουλιάνι και τον Γενικό Εισαγγελέα Ουίλλιαμ Μπάρ για τις δραστηριότητες του γιου του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζό Μπάιντεν στην χώρα.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 27,90 δολάρια ή κατά 1,8% και έκλεισε στα 1.512,3 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Πιέσεις δέχθηκε και το ασήμι, με το δικό του συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου να χάνει 55,5 σεντς ή 3%, κλείνοντας στα 18,073 δολάρια ανά ουγγιά.