Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, 22:53

-A +A

Απώλειες 1,5% για το πετρέλαιο με πίεση από την παγκόσμια ανάπτυξη

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, 22:53
Απώλειες 1,5% για το πετρέλαιο με πίεση από την παγκόσμια ανάπτυξη
-A +A

Με σημαντική πτώση ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους τα συμβόλαια του πετρελαίου, καθώς η δυσοίωνες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2019 εγείρουν φόβους μείωσης της ζήτησης του «μαύρου χρυσού».

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού WTI παραδόσεως Νοεμβρίου κατέγραψε απώλειες 1,5% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του στα 52,81 δολάρια ανά βαρέλι, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σε αντίστοιχο ρυθμό κινήθηκε και το ευρωπαϊκό Brent, το οποίο είδε την τιμή του δικού του συμβολαίου παραδόσεως Δεκεμβρίου να υποχωρεί κατά 1% και να διαμορφώνεται στα 58,74 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Μετά τις έλλειψη εξελίξεων στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου και στις συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα, η επενδυτική διάθεση επηρεάστηκε αρνητικά σήμερα από το World Economic Outlook που παρουσίασε σήμερα το ΔΝΤ, αναθεωρώντας πτωτικά κατά 0,2% την εκτίμησή του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2019, στο 3% από το 3,6% που είχε διαμορφωθεί το περασμένο έτος.

Παράλληλα, το ΔΝΤ επισήμανε ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε συγχρονισμένη επιβράδυνση, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα σημάνει και πτώση της ζήτησης στον κλάδο της Ενέργειας.

Περαιτέρω ανησυχίες για τη ζήτηση του αργού έφερε η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων από την Κίνα, τα οποία έδειξαν πως τιμές των βιομηχανικών προϊόντων σημείωσαν την μεγαλύτερή τους πτώση τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα οι εισαγωγές προϊόντων μειώθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα