Απώλειες 1,4% για το πετρέλαιο

Απώλειες 1,4% για το πετρέλαιο

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου σημειώνοντας δεύτερη διαδοχική μέρα πτώσης μετά την ανακοίνωση της αύξησης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αλλά και λόγω των ανησυχιών ότι η ζήτηση θα μπορούσε να μειωθεί μετά τα σχόλια του Προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα.

Το ράλι που σημείωσε το δολάριο, το οποίο κινείται αντίστροφα σε σχέση με το πετρέλαιο, είχε ως αφορμή την επίσημη έρευνα που ξεκινάει στις ΗΠΑ με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με το αν επιδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σ'' αυτό το κλίμα, το Brent υποχώρησε 1,03%, στα $ 62,45 το βαρέλι, ενώ το WTΙ υποχώρησε κατά 1,4% στα $ 56,49 το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, αντί να μειωθούν κατά 249.000 βαρέλια, σύμφωνα με προβλέψεις των αναλυτών.