Απώλειες 1,33% για το αργό καθώς η Σ. Αραβία αποκαθιστά την παραγωγή

Απώλειες 1,33% για το αργό καθώς η Σ. Αραβία αποκαθιστά την παραγωγή

Πτώση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα παρουσιάζουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η Σαουδική Αραβία προχωράει στην πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco από πλήγματα drone και πυραύλων.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παράδοσης του ευρωπαϊκού μπρεντ παρουσιάζει νέα μείωση 0,63% στα 62,00 δολάρια το βαρέλι, ενώ αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει και το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου για το West Texas Intermediate το οποίο χάνει 0,75 δολάρια το βαρέλι ή 1,33% και πλέον βρίσκεται στα 55,74 δολάρια το βαρέλι.

Η πτώση των τιμών του αργού αντικατοπτρίζει την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας και της παραγωγής πετρελαίου από τις εγκαταστάσεις της Aramco, αρκετά συντομότερα από ότι αρχικά υπολογιζόταν, καθώς η μεγαλύτερη εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο ανακοίνωσε πως η παραγωγή επανήλθε στα 11,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Αναλυτές εκτιμούν, ωστόσο, πως σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου έχει διαδραματίσει τόσο η ανησυχία πως η ζήτηση θα μπορούσε να μειωθεί μετά τα σχόλια του Προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, όσο και η πέραν του αναμενόμενου αύξηση των αποθεμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.