Από το ράλι του Bitcoin στις προσδοκίες της «γέννησης» του Ethereum 2

Από το ράλι του Bitcoin στις προσδοκίες της «γέννησης» του Ethereum 2

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε μέχρι το επίπεδο των 15.750 δολαρίων το Σαββατοκύριακο, ενώ επανήλθε στα 16.000 δολάρια το βράδυ της Κυριακής. Το υψηλό που σημείωσε ήταν στα 16.300 δολάρια. 

Με την πλειονότητα των επενδυτών να καταγράφουν υπεραξίες από την τελευταία ανοδική κίνηση, ήταν αναμενόμενο αρκετοί να εξαργυρώσουν κάποια από τα κέρδη τους, ενώ το ράλι από τα 9.800 στα 16.000 δολάρια εντός διμήνου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία αποδόσεων για  οποιοδήποτε επένδυση.  Ωστόσο, οι περισσότερο αισιόδοξοι αναμένουν το ράλι να συνεχιστεί μέχρι τα 20.000 δολάρια τον Δεκέμβριο. Αυτό δείχνουν οι αγορές των futures, με την πλειοψηφία των επενδυτών να είναι σε θέσεις long. 

Την ίδια στιγμή, κάποιος μεγαλοεπενδυτής πώλησε Bitcoin αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο ανταλλακτήριο Bybit, ενώ την ίδια στιγμή τα on-chain δεδομένα προτείνουν πως ο λόγος της διόρθωσης είναι οι πωλήσεις από τους πολύ μεγάλους κατόχους Bitcoin. Χθες Κυριακή παρατηρούσαμε συνεχείς πωλήσεις αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ κατά μέσο όρο, μεταξύ λίγων ωρών. 

Την ίδια στιγμή και άλλα ανταλλακτήρια, έλαβαν πολύ μεγάλες καταθέσεις. Το αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini, έλαβε κατάθεση 9000 Bitcoin σύμφωνα με τη εταιρεία δεδομένων CryptoQuant. 

Είμαστε σε ένα επίπεδο με ενισχυμένη ρευστότητα. Την ίδια στιγμή το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ανακοίνωσε πως αύξησε την θέση του κατά 240 εκατομμύρια δολάρια αυτή την εβδομάδα, αγοράζοντας 15.114 Bitcoin ενώ έχει στην κατοχή συνολικά 481.711 Bitcoin. 

Το ενδιαφέρον στο Ethereum

Την τελευταία φορά που είχαμε δει το Bitcoin στα 16.000 δολάρια (Δεκέμβριος 2017), το Ethereum διαπραγματεύονταν στα ίδια επίπεδα με τα σημερινά. Περίπου τέσσερις ημέρες μετά ξεπέρασε τα 700 δολάρια, και έφτασε μέχρι τα 1400. Ενώ μπορεί να μην μιλάμε για τον ίδιο ορίζοντα, οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές, με έντονη μεταβλητότητα. 

Την 1η Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η επίσημη εκκίνηση του Ethereum 2. Για να ξεκινήσει η διαδικασία της αναμενόμενης μετάβασης από τον αλγόριθμο PoW σε Proof of Stake, υπολείπονται 524.288 ΕΤΗ τα οποία θα παραμείνουν κλειδωμένα για τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια. Είδαμε μεγάλες καταθέσεις στο συμβόλαιο που κλειδώνει τα κεφάλαια, πολύ μεγαλύτερες των προηγούμενων ημερών, περίπου 39 εκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ η συντριπτική πλειονότητα των επενδυτών που σκοπεύει να συμμετέχει είναι το πιθανότερο να έχει εξασφαλίσει ήδη τα απαιτούμενα ΕΤΗ για τις θέσεις, θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αγορά να γνωρίζει πως ένα τόσο μεγάλο ποσοστό θα παραμείνουν κλειδωμένα για ένα αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα τουλάχιστον 1-2 ετών. 

Στο τέλος του μήνα αναμένονται πολύ μεγαλύτερες καταθέσεις, καθώς ακόμα οι εταιρείες επενδύουν σε τεχνολογικές δομές για να υποστηρίξουν την διαχείριση κόμβων στο μεγαλύτερο και πιο ενεργό blockchain οικοσύστημα. Την ίδια στιγμή, πολλοί θα είναι και αυτοί που θα αποφασίσουν να συμμετέχουν την τελευταία στιγμή, αγοράζοντας νέα ΕΤΗ από την αγορά. 


Η εξέλιξη της τιμής του EthereumΑποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.