ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Από την Apple στα κρυπτονομίσματα - O Steve Wozniak «ξαναχτυπά» και... διδάσκει πως μπορείς να γίνεις δισεκατομμυριούχος σε λίγα 24ωρα

Από την Apple στα κρυπτονομίσματα - O Steve Wozniak «ξαναχτυπά» και... διδάσκει πως μπορείς να γίνεις δισεκατομμυριούχος σε λίγα 24ωρα
O Steve Wozniak ήταν εκ των τριών συνιδρυτών της Apple

Αυτή την εβδομάδα όπως έγινε γνωστό, ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, ανακοίνωσε το εγχείρημα του, λανσάροντας έναν νέο ψηφιακό νόμισμα- το $WOZX- που θα αφορά συναλλαγές στον τομέα της ενέργειας μέσω της πλατφόρμας Efforce.

Οι επενδυτές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα, δημιουργώντας μια κεφαλαιοποίηση αξίας $950 εκατομμυρίων (σε μόλις 13 λεπτά από την διαπραγμάτευση) σε μια πλατφόρμα που ακόμα​...​δεν έχει ξεκινήσει την λειτουργία της.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι πως για το αρχικό λανσάρισμα του κρυπτονομίσματος, χρησιμοποιήθηκε ένα περιφερειακό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που εδρεύει στην Σιγκαπούρη. Η ομάδα​,​ εξαργυρώνοντας την επιτυχία της, ανακοίνωσε άμεσα διαπραγμάτευση και στο κορεάτικο ανταλλακτήριο Bithumb.

Το κρυπτονόμισμα, που έχει έδρα την Μάλτα, έχει προσδοκίες να αναδιαρθρώσει την αγορά ενέργειας.

​Έχει επίσης ενδιαφέρον πως η κεφαλαιοποίηση που αποφάσισαν οι ιδιώτες επενδυτές, την στιγμή που τα επενδυτικά κεφάλαια αποτιμούσαν την αξία του στα μόλις $80 εκατομμύρια. 

Αντιλαμβανόμαστε πως το πρόσφατο ράλι των αγορών, που εκτόξευσε το Bitcoin σε νέα υψηλά, δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες σε άπειρους επενδυτές που θεώρησαν τα κρυπτονομίσματα ως την διέξοδο τους σε γρήγορο πλουτισμό. Οι υπερβολές δίνουν και παίρνουν στα κρυπτονομίσματα

Φυσικά, δεδομένου της ταχύτητας εναλλαγής των trends και της ιδιαίτερης μεταβλητότητας κρυπτονομισμάτων που δημιουργούνται από το μηδέν δεν αποκλείεται κάποιος να καταφέρει να πολλαπλασιάσει την επένδυση του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι λίγες οι ευκαιρίες που παρουσιάσαμε στον τομέα αποκεντρωμένης οικονομίας ( decentralized finance) στον Φιλελεύθερο, όπως το Yearn Finance που το είχαμε παρουσιάσει στις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του. Ωστόσο, οι πραγματικές ευκαιρίες στην αγορά είναι περιορισμένες, απαιτούν εμπειρία, πολλές φορές εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, και ισορροπημένη διαχείριση του ρίσκου.

Η τιμή του $WOZX σημείωσε άνοδο άνω του 2500% (ναι καλά διαβάζετε) σε μόλις πέντε ημέρες. Ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στα $0​,​10 και βρίσκεται στα $2​,​97 δίνοντας κεφαλαιοποίηση σχεδόν $3 δι​σ., καθώς η συνολική κυκλοφορία των κρυπτονομισμάτων θα είναι 1 δι​σ.​ στο μέλλον. Νωρίτερα την Πέμπτη, έφτασε να διαπραγματεύεται στο υψηλό των $3​,​66, σημειώνοντας έκτοτε διόρθωση περίπου $18​,​8%.

Ο συνιδρυτής της Apple υπήρξε πολύ δημοφιλής στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, και αποτελούσε βασικό ομιλητή σε πολλά κορυφαία συνέδρια του κλάδου. 

Φυσικά ήταν μια ιδιαίτερα επικερδής δραστηριότητα για αυτόν, καθώς για κάθε ομιλία του λάμβανε τουλάχιστον $75.000 ως αμοιβή. 

Ο Steve Wozniak που αποτελεί είδωλο της Silicon Valley, και έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες, ήταν ένας από τους δημιουργούς των υπολογιστών της Apple το 1976 μαζί με τον Steve Jobs.

Να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη ενασχόληση του Wozniak με το blockchain και τα κρυπτονομίσματα. Νωρίτερα είχε ασχοληθεί με ένα κρυπτονόμισμα που επέτρεπε συμμετοχή σε επενδυτικές συμμετοχές, το EQUI Global, που φαίνεται να έχει αναστείλει την λειτουργία του.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.