Αντιστροφή του κλίματος στη Wall Street

Αντιστροφή του κλίματος στη Wall Street

Αντιστροφή του κλίματος στη Wall Street για τους τρεις βασικούς δείκτες που πριν δέχτηκαν πιέσεις από τις ανησυχίες για την παγκόσμια πλεονασματική προσφορά καθώς έχουν εξανεμιστεί οι ελπίδες για δράσεις που θα μειώσουν την παραγωγή. Νωρίτερα, το πετρέλαιο κατέγραφε απώλειες ωστόσο στη συνέχεια βρέθηκε σε θετικό έδαφος με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι απώλειες των δεικτών

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 68 μονάδες (0,42%) κινούμενος στις 16.499 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 38 μονάδων (0,85%), βρίσκεται στις 4.541 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 9 μονάδες (0,45%) και κινείται στις 1.930 μονάδες.

Η σημερινή έκθεση της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Ενέργειας, έδειξε αύξηση της παραγωγής κατά 3,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, προκαλώντας εκ νέου ανησυχίες για τα παγκόσμια πλεονασματικά αποθέματα. Την ίδια ώρα, αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις προέβλεπαν αύξηση κατά 3 εκατ. βαρέλια.

Στα εταιρικά νέα, ξεχωρίζει η μετοχή της Chesapeake Energy Corp. που ενώ προσυνεδριακά κατέγραφε απώλειες που έφτασαν το 13%, αυτή την ώρα κερδίζει 18%. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, διευρύνθηκαν οι ζημίες της και ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω πώληση των περιουσιακών της στοιχείων.

Μεγάλη πτώση σημειώνεται στις αμερικάνικες μετοχές μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών ανθρακωρύχων, μετά την έκθεση της Citigroup να υποβαθμίσει τον κλάδο από « bullish » σε «neutral ». Συγκεκριμένα, η BHP Billiton PLC χάνει 8,24% και η Rio Tinto PLC χάνει 6,04%.