Αντίδραση με κέρδη στις ασιατικές αγορές παρά την επιφυλακτικότητα

Αντίδραση με κέρδη στις ασιατικές αγορές παρά την επιφυλακτικότητα

Κέρδη καταγράφουν σήμερα οι ασιατικές αγορές σε μια εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα με τον πληθωρισμό και τις ανησυχίες για μια ενδεχόμενη παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση να βρίσκονται στο επίκεντρο. 

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ ότι η συγκράτηση του πληθωρισμού δεν θα είναι εύκολη υπόθεση ενώ όπως είπε δεν μπορεί να δεσμευτεί για μια ομαλή επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα.  

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι στις ασιατικές αγορές οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά στο CNBC o Άλεξ Γουλφ της PMorgan Private Bank «δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείς». Όπως υποστήριξε, οι ανησυχίες για την ανάπτυξη δημιουργούν βραχυπρόθεσμες αβεβαιότητες για την Ασία και ιδιαίτερα τις αναδυόμενες αγορές.

Ώστοσο, σήμερα η πλειοψηφία των αγορών καταγράφει κέρδη με τον Ιαπωνικό Nikkei να ενισχύεται κατά 2,34% και ο Topix ενισχύεται κατά 1,6%. 

Στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng κέρδισε 1,49% και στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai ενισχύθηκε κατά 0,43% και ο Shenzhen κατέγραψε κέρδη 0,553%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κέρδισε 1,59% και ο S&P/ASX 200 κέρδισε 1,44%>