Αντίδραση έως 10% για τις μετοχές που «πλήρωσαν» το rebalancing

Αντίδραση έως 10% για τις μετοχές που «πλήρωσαν» το rebalancing

Pάλι αντίδρασης έως 10% καταγράφουν σήμερα Τετάρτη τα μη τραπεζικά blue chips του FTSE 25, καθώς μετά από ημέρες ταλαιπωρίας λόγω του «υποχρεωτικού» rebalancing, γίνεται εξορθολογισμός και μερική τακτοποίηση των στρεβλώσεων.

Μετοχές της πραγματικής οικονομίας που είχαν πληρώσει το... μάρμαρο του rebalancing αντιδρούν με καλά ποσοστά, κάτι που μεταγγίζει σ'' όλο το Large Cap καλή ψυχολογία, οδηγώντας το Γ.Δ. ξανά στη ζώνη των 600 μονάδων.

Ως γνωστόν υπάρχουν χαρτοφυλάκια που κινούνται αυστηρά ή σε σημαντικό ποσοστό με γνώμονα τους δείκτες. Αυτά τα χαρτοφυλάκια όλες τις προηγούμενες ημέρες προέβησαν σε πωλήσεις κορυφαίων blue chips, στρέφοντας τη ρευστότητά τους προς τις τραπεζικές μετοχές, στις οποίες η στάθμιση στους δείκτες έχει ανέβει ξανά.

Ήδη αυξήθηκε η επιρροή στο Γ.Δ. της Alpha Bank στο 24,4% και της Eurobank στο 13,31%, ενώ προσεχώς θα ανέβει και η επιρροή των Πειραιώς και Εθνική.

Σήμερα λοιπόν, όλα τα blue chips που ταλαιπωρήθηκαν από ρευστοποιήσεις, αντιδρούν και μάλιστα με έμφαση. Κέρδη άνω του 9% σημειώνουν τίτλοι όπως ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή, άνω του 8% ενισχύονται μετοχές όπως ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ, άνω του 7% κερδίζουν οι Μυτιληναίος και ΟΛΠ, ενώ από 4% έως 6,50% ενισχύονται οι Folli Follie, Lamda Development, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean Airlines, ΜΕΤΚΑ, Grivalia Properties, ΟΤΕ και Viohalco.