Άντεξε το οχυρό των 830 μονάδων παρά την πτώση των τραπεζών

Άντεξε το οχυρό των 830 μονάδων παρά την πτώση των τραπεζών

Του Γιώργου Δασκαλόπουλου

Με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο κινήθηκε η εβδομάδα, ανοίγοντας υπερθετικά τη Δευτέρα και κλείνοντας αρνητικά σήμερα, εξαιτίας των πιέσεων στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που παρέσυραν το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό αλλά και τον γενικό δείκτη ο οποίος βρέθηκε χτες στις 831,7 μονάδες, μετά την πτώση -1,6%. Παρ΄ όλα αυτά, το οχυρό των 830 μονάδων άντεξε.

Στο -7% οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη και στο -1,74% για την υψηλή κεφαλαιοποίησης με την πλειονότητα των μετόχων να καταγράφει ελαφρές και μεσαίες απώλειες.

Τα... σπουδαία μεταφέρονται για την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα καταγραφεί κατά πόσον οι αναμενόμενες καλές ειδήσεις στο επενδυτικό περιβάλλον θα αντιστρέψουν ως προσδοκία την εικόνα ενός χρηματιστηρίου που δείχνει ότι δεν έχει κλείσει τον πτωτικό του κύκλο.

Για την αγορά βέβαια σημαντικό ρόλο θα διαμορφώσει η στάση των funds που συνεχίζουν να διατηρούν αρνητικές θέσεις στις τράπεζες, όπως επίσης και τα αποτελέσματα εταιρειών και τραπεζών για το α'' εξάμηνο, που κατά τις εκτιμήσεις θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με εκείνα του α'' τριμήνου, δείχνοντας τη σταθεροποιητικά βελτιωμένη εικόνα των μεγεθών.