7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Αντεπίθεση στην Wall Street με άλμα 370 μονάδων για τον Dow Jones

Αντεπίθεση στην Wall Street με άλμα 370 μονάδων για τον Dow Jones

Με σημαντικά κέρδη διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, μετά τις χτεσινές ισχυρές απώλειες υπό το φόβο εκτροχιασμού της πορείας της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως λόγω μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων φαίνεται να έχουν διακόψει την πτωτική τους πορεία.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 1,05% ή 370 μονάδες και κινείται στις 34.787 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,74% και βρίσκεται στις 4.352 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq ακολουθεί από κοντά με μικρότερα κέρδη της τάξεως του 0,3% κινούμενος στις 14.604 μονάδες.

Παράλληλα, η απόδοση του δεκαετούς τίτλου των ΗΠΑ ενισχύεται σήμερα κατά περίπου 6 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται περίπου στο 1,35%, έπειτα από τη μεγάλη πτώση χτες με την οποία είχε υποχωρήσει στο 1,25%.

Σε αυτό το κλίμα, οι μετοχές των εταιρειών που στηρίζονται άμεσα στο ευρύτερο άνοιγμα της οικονομίας και οι οποίες είχαν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα χτες, σήμερα είναι οι πρωταγωνίστριες της συνεδρίασης δίνοντας ώθηση στους δείκτες.

Συγκεκριμένα, ο τίτλος της Bank of America πραγματοποιεί άλμα κατά 2,5%, στο χώρο της κρουαζιέρας οι Royal Caribbean και Wynn Resorts σημειώνουν άνοδο κατά 2%, όπως και οι αεροπορικές American και United Airlines που βρίσκονται και οι δύο στο +3% περίπου.

Στην κορυφή του Dow Jones βρίσκεται η μετοχή της Dow Inc με κέρδη άνω του 3,1%, ενώ η General Motors πραγματοποιεί άλμα 4,4% αφότου η Wedbush της έδωσε σήμα buy με περιθώρια ανόδου 50%.

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται στην πλειοψηφία τους οι λεγόμενες "Big Tech", έπειτα από τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα το οποίο θα θέτει στο στόχαστρο τις πρακτικές των κολοσσών του τεχνολογικού κλάδου, με απώτερο στόχο τη διάσπασή τους λόγω παρεμπόδισης του ανταγωνισμού.

Έτσι, η Microsoft υποχωρεί κατά 0,5%, η Αmazon χάνει 0,6% και η μητρική της Google, η Alphabet 0,15%, όχι όμως και η Apple η οποία ενισχύεται κατά 0,8%.

Σε επίπεδο εβδομάδας με τα σημερινά κέρδη και οι τρεις είναι οριακά σε θετικό πρόσημο, ο Dow Jones στο +0,02%, ο S&P 500 στο +0,09% και ο Nasdaq στο +0,04%, οπότε η τελική έκβαση της σημερινής συνεδρίασης θα κρίνει και το συνολικό πρόσημο.