Άνοδος στις ευρωαγορές εκτός από το Λονδίνο

Άνοδος στις ευρωαγορές εκτός από το Λονδίνο

Άνοδο καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο κινείται με μικρή πτώση, ύστερα από τη συμβιβαστική λύση χθες βράδυ μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για παράταση της προθεσμίας αποχώρησης από την ΕΕ μέχρι τις 22 Μαΐου, υπό τον όρο ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει τη συμφωνία αποχώρησης.

Στην περίπτωση όμως που η Βουλή καταψηφίσει τη συμφωνία, τότε η περίοδος αναβολής θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Απριλίου. Τότε η Βρετανία θα πρέπει είτε να ζητήσει μεγαλύτερη παρατήρηση (μέχρι το τέλος του έτους) η να καταθέσει νέα πρόταση προς την Ε.Ε. για την επίλυση του αδιεξόδου.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,29%. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,17% στις 7.342,69 μονάδες, ενώ ο DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,60% στις 11.619,33 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει άνοδο 0,29% στις 5.394,53 μονάδες.

Στους υπόλοιπους δείκτες ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,06%, ο Ibex στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 0,30%.

Η ήπια κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων οφείλεται και στις ανησυχίες που προκαλούν οι συγκρατημένες προβλέψεις της Fed για την αμερικανική οικονομία. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα την Τετάρτη εγκατέλειψε τα σχέδιά της για αύξηση των επιτοκίων φέτος, επικαλούμενη την επιβραδυνόμενη οικονομική δραστηριότητα, ενώ και η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, λέγοντας πως οι οικονομικές προοπτικές θα «συνεχίζουν να εξαρτώνται σημαντικά» από τη «φύση και τον χρόνο» του Brexit.

Η Deutsche Bank εξάλλου ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του ομίλου θα είναι ελαφρώς υψηλότερα φέτος από το 2018, καθώς τα έσοδα στην βασική της μονάδα corporate και investment bank πρόκειται να σημειώσουν μικρή αύξηση.