Άνοδος στη Wall Street με ώθηση από την επικείμενη συνάντηση Τραμπ - Σι

Άνοδος στη Wall Street με ώθηση από την επικείμενη συνάντηση Τραμπ - Σι

Θετικά πρόσημα παρουσιάζουν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια της Wall Street καθώς οι επενδυτές βρίσκονται σε αναμονή για την επικείμενη συνάντηση του των ηγετών των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και της Κίνας, Σι Τζίνπινγκ για το εμπόριο στο περιθώριο της συνόδου της G-20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Χτες, δημοσιεύματα ήθελαν τον Σι Τζινπινγκ να είναι έτοιμος να θέσει όρους στον Τραμπ για την επίτευξη της συμφωνίας, με κυριότερο την απόσυρση των περιορισμών των ΗΠΑ στον τεχνολογικό κολοσσό Huawei.

Υπενθυμίζεται επίσης ο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν πριν λίγες μέρες τόνισε πως είναι βέβαιος ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπινγκ μπορούν να σημειώσουν πρόοδο στις καθυστερημένες εμπορικές συνομιλίες στην επικείμενη συνεδρίαση του των G-20 αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σ'' αυτό το κλίμα, αύξηση ύψους 0,30% καταγράφει ο βιομηχανικός Dow Jones στις 26.905 μονάδες όπως και ο S&P 500 που ενισχύεται κατά 0,37% στις 2.933 μονάδες.

Τέλος, στο ίδιο θετικό κλίμα κινείται και ο τεχνολογικός Nasdaq που κερδίζει κατά 0,33% στις 7.988 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει σήμερα και ο τραπεζικός κλάδος καθώς οι μετοχές των JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo ενισχύονται πάνω από το 1,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές ενώ αύξηση υψηλότερη από το 2% καταγράφουν οι Goldman Sachs και Bank of America.

Όπως αναφέρει το cnbc, τα κέρδη αυτά προέκυψαν αφού πέρασαν το ετήσιο stress test της Fed και έχουν εγκριθεί για να αυξήσουν τα μερίσματα και να μοιραστούν τα προγράμματα επαναγοράς. Σημειώνεται ότι η Goldman αύξησε το τριμηνιαίο μερίσμα της κατά σχεδόν 50%, ενώ ο J.P. Morgan αύξησε το δικό της κατά 10 σεντς.