Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, 15:13

-A +A

Άνοδος για το αργό εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, 15:13
Άνοδος για το αργό εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο
-A +A

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, μετά την αύξηση των τιμών που καταγράφηκε τις δύο προηγούμενες ημέρες. Η αισιοδοξία των επενδυτών σχετικά με την εξέλιξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας αλλά και η ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από μία σειρά επιχειρήσεων να οδηγεί τις τιμές του αργού σε άνοδο της τάξης του 1%.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου του αμερικανικού West Texas Intermediate διαμορφώνεται στα 56,94 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 0,71% ή 0,44 δολαρίων ανά βαρέλι.

Ανοδικά κινείται και το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου του ευρωπαϊκού Brent, καταγράφοντας άνοδο 1% ή 61 σεντς/βαρέλι, με την τιμή πώλησης να διαμορφώνεται στα 62,74 δολάρια/βαρέλι.

Σημειώνεται πως η διαφαινόμενη πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ αξιωματούχων των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, οδήγησε το Brent σε υψηλά πέντε εβδομάδων την Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg επισήμανε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες, ενώ το θετικό κλίμα εντάθηκε περαιτέρω μετά την αναφορά εκπροσώπου της κινεζικής κυβέρνησης πως οι Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπινγκ βρίσκονται σε τακτικές επαφές.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα