Άνοδος για τις ευρωαγορές παρά την ανησυχία για τη διαμάχη ΗΠΑ -Κίνας

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2019, 20:30
-A +A
Άνοδος για τις ευρωαγορές παρά την ανησυχία για τη διαμάχη ΗΠΑ -Κίνας

Με κέρδη έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει για την παγκόσμια οικονομία η κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης Κίνας-ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,24%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατέγραψε κέρδη 0,38%, ο δείκτης CAC του Παρισιού έκλεισε 0,61% υψηλότερα, ενώ κέρδη 0,71% σημείωσε και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

Ο τραπεζικός τομέας βρέθηκε στο επίκεντρο των επιμέρους συνεδριάσεων. Η Commerzbank ανακοίνωσε καθαρά κέρδης για το δεύτερο τρίμηνο, ύψους 271 εκατ. ευρώ (303,79 εκατ. δολαρίων), στο ίδιο περίπου επίπεδο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, αλλά πάνω από τα 217 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές. Ωστόσο η μετοχής της γερμανικής τράπεζας υποχώρησε 6,4%.

Η Unicredit ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στα καθαρά κέρδη του β’ τριμήνου, τα οποία ανήλθαν σε 1,85 δις. ευρώ, ωστόσο ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της να υποχωρήσει 5%.

Ο βρετανικός επενδυτικός γίγαντας Standard Life Aberdeen είδε επίσης τη μετοχή του να υποχωρεί κατά 7,5% αφού τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα