Άνοδος για τη στερλίνα, μια «ανάσα» από τα 1,30 δολάρια

Άνοδος για τη στερλίνα, μια «ανάσα» από τα 1,30 δολάρια

Ανοδικά κινείται σήμερα η ισοτιμία της στερλίνας με το αμερικανικό δολάριο, καθώς οι νέες καθυστερήσεις αναφορικά με το Brexit δε δείχνουν να πτοούν τους επενδυτές, οδηγώντας την ισοτιμία της λίρας με το δολάριο στο υψηλότερο σημείο από τον προηγούμενο Μάιο.

Πιο αναλυτικά, η ισοτιμία της λίρας με το δολάριο διαμορφώνεται στα 1,2999 δολάρια/λίρα, με τη στερλίνα να ενισχύεται κατά 0,2%, καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία πως ο Βρετανός πρωθυπουργός θα καταφέρει να κερδίσει την ψηφοφορία της Τρίτης στο Κοινοβούλιο σχετικά με την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το υπουργικό συμβούλιο κατέστησε σαφές ότι ο πρωθυπουργός δεν πτοείται από την ψηφοφορία του Σαββάτου, η οποία τον αναγκάζει να ζητήσει από την ΕΕ με επιστολή του, τρίμηνη καθυστέρηση της διορίας για το Brexit.

Ο Τζόνσον θα ζητήσει τη Δευτέρα από τη Βουλή των Κοινοτήτων να υποστηρίξει τη συμφωνία του με την ΕΕ με μια νέα «ουσιαστική ψηφοφορία», κάτι που δεν κατάφερε το Σάββατο, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ μιας τροπολογίας που δίνει περισσότερο χρόνο για να εξεταστεί η συμφωνία.