Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, 22:30

-A +A

Wall Street: Άνοδος 500 μονάδων για τον Dow Jones μετά το ράλι της Τρίτης

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, 22:30
Άνοδος 500 μονάδων για τον Dow Jones μετά το ράλι της Τρίτης
-A +A

Σημαντικά κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ημέρα, πρώτη φορά εντός Μαρτίου, κατέγραψαν οι δείκτες στην Wall Street στον απόηχο των θετικών μηνυμάτων από την Γερουσία για το πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας ύψους 2 τρισ. δολαρίων.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,39% και έκλεισε στις 21.200 μονάδες, ενώ ενδοσυεδριακά τα κέρδη του έφτασαν μέχρι και τις 1.200 μονάδες.

Περιορίστηκαν ωστόσο αρκετά κατά τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης, μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του ανεξάρτητου γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς να μπλοκάρει προσωρινά τις αποφάσεις της Γερουσίας, καλώντας τους γερουσιαστές των Ρεπουμπλικανών να ενισχύσουν το εταιρικό ταμείο κοινωνικής ασφάλισης με επιπλέον χρηματοδότηση από τα 500 δισ. δολαρία που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Παράλληλα, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 2.475 μονάδες, με άνοδο 1,15%, ενώ μικρές απώλειες κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που έκλεισε στις 7.384 μονάδες, με πτώση 0,45%.

Στα ταμπλό, κέρδη 24% σημείωσε η μετοχή της Boeing, ενώ άνοδο πάνω από 9% σημείωσε η μετοχή της Nike.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα Γερουσία και Λευκός Οίκος είχαν καταλήξει σε συμφωνία για ένα πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

«Τελειώσαμε, έχουμε συμφωνία», δήλωσε ο Έρικ Ούελαντ στους δημοσιογράφους, με τον διευθυντή του νομοθετικού συμβουλίου του Λευκού Οίκου να αναφέρει πως.Γερουσία και η κυβέρνηση έφτασαν σε συμφωνία για ένα πακέτο 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που θα ενισχύσει την οικονομία της χώρας. 

Το κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα στην ημέρα, ωστόσο σύμφωνα με το Reuters το πακέτο στήριξης θα περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις βιομηχανίες που πλήττονται, ενώ περίπου 500 δισ. δολάρια  θα χρησιμοποιηθούν για άμεση πληρωμή μέχρι και 3.000 δολάρια ανά περίπτωση σε εκατομμύρια οικογένειες στις ΗΠΑ.

Επίσης 350 δισ. δολάρια αναμένεται να δοθούν ως δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις και 250 δισ. δολάρια για στήριξη των ανέργων. Επιπλέον τα νοσοκομεία αναμένεται να λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους 75 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, πτωτικά κινήθηκε σήμερα ο χρυσός, διακόπτοντας το διήμερο ράλι άνω του 13% με ώθηση – όπως και όλα τα εμπορεύματα – από τη δέσμευση της Fed για απεριόριστες αγορές και διάθεση ρευστότητας όσο χρειαστεί για τη μάχη κατά των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Στον αντίποδα ωστόσο, τα υπόλοιπα τρία πολύτιμα μέταλλα συνέχισαν να κινούνται ανοδικά, με το παλλάδιο καταγράφει τεράστιο ράλι 25,8% κλείονοτας στα υψηλά ημέρας των 2.247,6 δολαρίων ανά ουγγιά.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα