Άνοδος 400 μονάδων στη Wall με στήριγμα από Netflix και Facebook

Άνοδος 400 μονάδων στη Wall με στήριγμα από Netflix και Facebook

Με κέρδη διαπραγματεύονται οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που αποτυπώνουν τον αντίκτυπο της πανδημίας αλλά και τις κινήσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης και των κεντρικών τραπεζών στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις. Άνοδος άνω του 2% για Dow Jones και S&P 500, άλμα 4,5% για τον Nasdaq.

Αν και προσυνερδριακά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έλαβαν κάποια στήριξη από την Fed, η οποία ανακοίνωσε τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης αμοιβαίων κεφαλαίων χρηματαγοράς και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δρομολόγησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων, οι δείκτες άρχισαν να διαπραγματεύονται με απώλειες.

Στη συνέχεια ωστόσο με στήριγμα από τον τεχνολογικό κλάδο άρχισαν να κινούνται ανοδικά:

Ο Dow Jones ενισχύεται 2,24% στις 20.345 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 4,75% στις 2.319 μονάδες.

Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται 2,98% και κινείται στις 7.197 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της μέρας, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017, καθώς ο κορονοϊός πλέον πλήττει και την απασχόληση.

Οι αιτήσεις για την παροχή επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν κατά 70.000 και διαμορφώθηκαν στις 281.000 την προηγούμενη εβδομάδα από 211.000. Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για αύξηση των αιτήσεων στις 220.000, ενώ πρόκειται για την πρώτη ένδειξη ότι ο κορονοϊός έχει αρχίσει να επηρεάζει την απασχόληση.