Άνοδος 3,7% για το αργό λόγω αισιοδοξίας για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Άνοδος 3,7% για το αργό λόγω αισιοδοξίας για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Τα σημάδια προόδου που διαπιστώθηκαν σήμερα αναφορικά με την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας, από κοινού με την δημοσιοποίηση ισχυρότερων οικονομικών στοιχείων απ'' ότι αναμενόταν στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμών απασχόλησης στις ΗΠΑ και της κινεζικής βιομηχανικής δραστηριότητας, ώθησαν σε ισχυρή άνοδο κατά 3,7% τις τιμές του πετρελαίου.

Το αργό Brent καταγράφει άνοδο 2,07 δολαρίων, ή αύξηση κατά 3,5%, κλείνοντας στα 61,69 δολάρια το βαρέλι, και περιορίζοντας τις απώλειές του σε εβδομαδιαία βάση στο 0,1%.

 

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο κατά 2,02 δολάρια ή 3,7% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 56,20 δολάρια το βαρέλι, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 0,8%.

Σήμερα ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, μιλώντας στο Fox Business Network, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ και οι διαπραγματευτές της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ είναι «πολύ αισιόδοξοι» ως προς την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με το Πεκίνο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 128.000 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, ενώ αναλυτές σε έρευνα του Dow Jones, ανέμεναν αύξηση κατά 75.000, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα τα συνολικά στοιχεία δεν επηρεάστηκαν ούτε από την πτώση κατά 42.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, εξαιτίας της απεργίας στην General Motors.