Άνοδος 100 μονάδων για τον Dow μετά την άρση των κυρώσεων στη ΖΤΕ

Άνοδος 100 μονάδων για τον Dow μετά την άρση των κυρώσεων στη ΖΤΕ

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, ωθούμενοι από την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αποσύρουν τις κυρώσεις κατά του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού γίγαντα ZTE.

O Dow σημειώνει άνοδο 0,44% ή 103,3 μονάδων με τη μετοχή της Chevron να εμφανίζει τα μεγαλύτερα κέρδη. Αντίστοιχα, ο S&P 500 ενισχύεται 0,2% ή 4,93 μονάδες, με τις εταιρείες ενέργειας και βιομηχανίας να οδηγούν τα κέρδη. Τέλος, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,25%.

Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπορ Ρος, ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον κατέληξε σε συμφωνία με την ZTE, επιτρέποντας σε αμερικανικές εταιρείες και τηλεπικοινωνιακούς ομίλους να εισάγουν και να εγκαθιστούν εξοπλισμό της ZTE στις υποδομές τους.

Πάντως η συμφωνία δεν είναι αναίμακτη για την ZTE, η οποία υποχρεώθηκε να τοποθετήσει στο διοικητικό της συμβούλιο μια ομάδα Αμερικανών η οποία θα επιβλέπει τη συμμόρφωσή της με τους όρους της συμφωνίας, ενώ επιπλέον θα καταβάλει 1 δισ. δολάρια ως πρόστιμο και 400 εκατ. δολάρια ως χρηματική εγγύηση.