Ανοδικό γύρισμα στο +2% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικό γύρισμα στο +2% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με ανοδικό ξέσπασμα κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ νωρίτερα παρουσίαζε έντονη μεταβλητότητα. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με προσπάθεια μερικής ανασύνταξης, με στόχο την επανάκτηση των 820 μονάδων, ωστόσο στη συνέχεια η νευρικότητα και η διαταραγμένη ψυχολογία κυριάρχησαν με τον γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες. Πλέον καταγράφει κέρδη άνω του 2%.

Ο Γενικός Δείκτης παρά την αρχική κίνηση έως το υψηλό των 827,47 μονάδων, γύρισε αρνητικά και στη συνέχεια πάλι θετικά κινούμενος στις 835 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 2,2%, και με την αξία συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 61 εκατ. ευρώ. Εχθές ο ΓΔ έφτασε έως το χαμηλό των 809,78 μονάδων (-9,32%) ενώ στο τέλος έκλεισε στις 818,35 μονάδες με πτώση 8,36%.

Διεθνώς η αναταραχή παραμένει μετά την αύξηση των κρουσμάτων του ιού στην Ιταλία, με τις αγορές να παρουσιάζουν έντονη νευρικότητα, ενώ θυμίζουμε πως εντελώς αρνητική ήταν η… παρακαταθήκη των αμερικανικών δεικτών, όπου ο Dow Jones υποχώρησε άνω των 1.000 μονάδων.

Το ελληνικό χρηματιστήριο υπερέβαλε στην πτώση, δεδομένου ότι έκλεισε με διπλάσιες απώλειες έναντι των περισσοτέρων ευρωπαϊκών δεικτών, καθώς έκανε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριάμισι ετών, οπότε σήμερα κάνει προσπάθεια μερικής ανασύνταξης, με επανάκτηση της ζώνης των 820 μονάδων.

Στις τράπεζες, αντίδραση σε ποσοστό 4,48% κάνει η Eurobank, η Πειραιώς βρίσκεται στο +6,7%, ενώ κέρδη 3,6% καταγράφει η Alpha Bank και 5% η Εθνική.

Στο χώρο του Mid Cap η εικόνα είναι μεικτή, όμως ξεχωρίζει εκ νέου το ισχυρότατο άδειασμα στην Intralot που έφτασε να υποχωρεί άνω του 17% αρχικά, ενώ τώρα χάνει 5,7%.