Ανοδική αντίδραση στη Wall μετά τη χθεσινή βουτιά

Ανοδική αντίδραση στη Wall μετά τη χθεσινή βουτιά

Με κέρδη συνεχίζουν τις συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά από το χθεσινό sell-off που «γκρέμισε» τον Dow Jones κατά 500 μονάδες. Η ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων παγκοσμίως και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown προβληματίζει τους επενδυτές ως προς τις συνέπειες που θα επιφέρουν στις παγκόσμιες αγορές.

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές αναμένουν την κατάθεση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα στήριξης που σχεδιάζεται για τους πληγέντες από τον κορονοϊό.

Σε αυτό το κλίμα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 92 μονάδες ή 0,34% και κινείται στις 27.240 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεταi κατά 1,35% ή 145 μονάδες στις 10.924 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,82% ή 26 μονάδες και κινείται στις 3.307 μονάδες.

Ρεκόρ δύο εκατομμυρίων νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα παγκοσμίως, αν και ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε κατά 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Με εξαίρεση την Αφρική, σε όλες τις περιοχές του κόσμου παρατηρήθηκε άνοδος των κρουσμάτων από τις 14 ως τις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla χάνει 4,4% ενόψει ενός event που ετοιμάζει η εταιρεία παρουσίασης των προϊόντων με τον Ελον Μασκ όμως να κρατά χαμηλά τον πήχη για αύξηση της παραγωγής. 

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις έκλεισαν οι ασιατικές αγορές με τον κινεζικό Shanghai να υποχωρεί κατά 1,29% και τον Kospi του Χονγκ Κονγκ να χάνει 2,38% υπό τον φόβο της «επιστροφής της πανδημίας».