Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Ανοδική εκκίνηση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα της εβδομάδας με τους επενδυτές να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στις εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο αλλά και την παραίτηση του Βρετανού υπουργού αρμόδιου για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,57% στις 384,34 μονάδες. Αντίστοιχα, ο FTSE 100 ενισχύεται 0,26% στις 7.638 μονάδες, ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,63% στις 5.409 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,40% και βρίσκεται τις 12.539 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,52%, όπως επίσης και ο ιταλικός FTSE MIB ενώ ο πορτογαλικός PSI κινείται στο +0,30%.

Εξετάζοντας μεμονωμένες μετοχές αυτή της Air France-KLM σημειώνει άνοδο κατά σχεδόν 6% μετά την ανακοίνωση ότι τον Ιούνιο σημείωσε μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, παρά την πραγματοποίηση αρκετών απεργιών. Στον αντίποδα η μετοχή της  Renault  υποχωρεί 2% καθώς η συνεργαζόμενη Nissan, κλήθηκε να υποβάλλει εξηγήσεις σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθεί στη μέτρηση ρύπων για τα μοντέλα της.

Οι επενδυτές παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξει στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς αργά τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Ντέιβις φέρεται να διαφωνεί με το «μαλακό Brexit» το οποίο επιδιώκει η Τερέζα Μέι και  έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.