Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στον εμπορικό πόλεμο

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στον εμπορικό πόλεμο

Με μικρά κέρδη διαπραγματεύονται στην πλειοψηφία τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές δείχνουν να ξεπερνούν τις ανησυχίες από την πολιτική αβεβαιότητα σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, εν μέσω αισιοδοξίας ότι ενδέχεται να αρθεί το αδιέξοδο στον εμπορικό πόλεμο Ουάσιγκτον - Πεκίνου.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,36% και κινείται στις 389,01 μονάδες, με τον τομέα της τεχνολογίας να ηγείται των κερδών καταγράφοντας άνοδο 1%.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DΑΧ εμφανίζει κέρδη 0,32% και βρίσκεται στις 12.275 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,43% κινούμενος στις 5.607 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που βρίσκεται στις 7.320 μονάδες με άνοδο 0,43%.

Σε παρόμοιο ρυθμό κινούνται και οι αγορές της περιφέρειας, όπου ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,38% στις 21.866 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,12% κινούμενος στις 9.093 μονάδες.

Στη βασική είδηση που δείχνει να έχει τονώσει την επενδυτική διάθεση, μετά τις ανησυχίες για την έρευνα προς παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και τους κλυδωνισμούς του Brexit στην Βρετανία, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι η συμφωνία για τις εμπορικές σχέσεις της χώρας του με τη Κίνα «μπορεί να έρθει συντομότερα από ό,τι περιμένετε».

Στις εταιρικές αποδόσεις, η μετοχή της βρετανικής εταιρείας λιανικών πωλήσεων Colruyt πραγματοποιεί ράλι 5,8% έπειτα από την αναβάθμιση του guidance για το ετήσιο εισόδημά της.

Αντίθετα η εκδοτική Pearson βλέπει τη μετοχή της να βυθίζεται κατά 15,9% έπειτα από την έκδοση προειδοποίηση κερδών, έπειτα από την υποχώρηση των πωλήσεων της στις ΗΠΑ.

Η μετοχή της ABN Amro καταγράφει επίσης βαριές απώλειες 9,6%, αφότου έγινε γνωστό ότι ξεκινά έρευνα εις βάρος της στην Ολλανδία για θέματα σχετικά με ξέπλυμα χρήματος.

Νωρίτερα σήμερα με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, στον απόηχο της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιαπωνίας που καταργεί τους δασμούς και επεκτείνει την πρόσβαση σε αγροτικά, βιομηχανικά και ψηφιακά προϊόντα.