Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη, με το βλέμμα στο Brexit

Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη, με το βλέμμα στο Brexit

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές ωστόσο να έχουν πάντα στραμμένο το βλέμμα τους στη Βρετανία και την κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο που θα κρίνει αν η συμφωνία για το Brexit και η αποχώρησή της από την ΕΕ θα εγκριθεί ή όχι.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,23%, με τους περισσότερος κλάδους να κινούνται ανοδικά. Στους επιμέρους δείκτες ο DAX ενισχύεται 0,15% στις 11.474 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει άνοδο 0,10% στις 5.236 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE σημειώνει κέρδη 0,95% στις 7.171.

Η τιμή της μετοχής της  Commerzbank ενισχύεται σχεδόν 4% μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες έχει συμφωνήσει στην έναρξη συνομιλιών για συγχώνευση με τη Deutsche Bank έχει συμφωνήσει να ξεκινήσει συνομιλίες για συγχώνευση με την Commerzbank.

Οι επενδυτές ωστόσο κρατούν στάση αναμονής λόγω της αυριανής ψηφοφορίας στη βρετανική Βουλή, όπου οι Βρετανοί βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν σχετικά με το αν αποδέχονται τη συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit.