Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Καναδά

Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Καναδά

Ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα από τα μεγάλα χρηματιστήρια στην Ευρώπη καθώς οι επενδυτές εστιάζουν τη προσοχή τους στις εξελίξεις σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,29% στις 386,58 μονάδες με όλους τους κλάδους να κινούνται ανοδικά.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,71% στις 7.263 μονάδες, ενώ αντίθετα κέρδη κατέγραψε ο DAX με άνοδο 0,17% στις 12.561 μονάδες. Προχωρώντας στη Γαλλία, CΑC ενισχύθηκε κατά 0,30% για να κλείσει στις 5.501 μονάδες.

Μεγάλοι κερδισμένοι της ημέρας αναδείχθηκαν οι μετοχές των εταιρειών media με τον κλάδο να ενισχύεται κατά 0,41% μετά την ανακοίνωση ισχυρότερων του αναμενόμενου κερδών από την Rtl Group. Η μετοχή του ομίλου σημείωσε άνοδο 2%.

Οι επενδυτές είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ θα για την οριστικοποίηση των «λεπτομερειών» όσον αφορά τα «διακυβεύματα» που αποτελούν προσκόμματα στις συνομιλίες για την αναμόρφωση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου της Βόρειας Αμερικής (NAFTA).