Ανοδικές κινήσεις για τη Wall Street με ώθηση από την απασχόληση στις ΗΠΑ

Ανοδικές κινήσεις για τη Wall Street με ώθηση από την απασχόληση στις ΗΠΑ

Θετικά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια της Wall Street καθώς οι επενδυτές φαίνεται να διατηρούν μια πιο αισιόδοξη στάση μετά την ανακοίνωση για καλύτερα του αναμενόμενο στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ενώ στο επίκεντρο εξακολουθούν να βρίσκονται και οι θετικές εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ - Κίνας.

Συγκεκριμένα, με μεγαλύτερη ταχύτητα κινήθηκε ο ρυθμός των προσλήψεων στις ΗΠΑ τον Μάρτιο καθώς η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 196.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 3,8%. Παράλληλα, η αύξηση των θέσεων εργασίας των Μάρτιο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για 172.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Επιπλέον, τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου έδειξαν ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν 312.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο και μόλις 33.000 τον Φεβρουάριο.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κάλεσε να υπάρξει «ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων» ανάμεσα στη χώρα του και τις ΗΠΑ όσον αφορά το εμπόριο, μετέδωσε σήμερα το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ουάσινγκτον και Πεκίνο συζητούν τη σύναψη συμφωνίας στην προκειμένου για να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος των τελευταίων μηνών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη και η σεναριολογία για το πόσο κοντά βρίσκονται στη σύναψή της εντείνεται.

Σ'' αυτό το κλίμα, οριακή αύξηση στα κέρδη του καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατά 0,05% στις 26.393 μονάδες ενώ σε ανάλογο κλίμα κινείται και ο S%P 500 που ενισχύεται κατά 0,38% στις 2.883 μονάδες.

Τέλος, θετικές κινήσεις ακολουθεί και ο τεχνολογικός Nasdaq που κερδίζει κατά 0,53% στις 7.909 μονάδες.