Ανοδικά το Χρηματιστήριο, πάνω από τις 630 μονάδες

Ανοδικά το Χρηματιστήριο, πάνω από τις 630 μονάδες

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με τον Γενικό Δείκτη να κρατάει τις 630 μονάδες και τις τράπεζες να προσφέρουν τη δική τους στήριξη, αν και συνολικά ο τζίρος ήταν χαμηλός.

Η προσπάθεια του ΧΑ να αντιδράσει με θετικό τρόπο παρά την ανησυχητική επικαιρότητα σχετικά με τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, δείχνει τις αντοχές της αγοράς, αν και ο τζίρος των τελευταίων ημερών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις γεωπολιτικές εντάσεις με την Τουρκία, καθώς εκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εξετάσει και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 634,97 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,37%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 25,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,6 εκατ. τεμάχια.

Στις τράπεζες, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Eurobank με +5,7%, με την Alpha Bank στο +3%, την Εθνική στο +2,4% και την Πειραιώς στο +2,7%.