Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου με το βλέμμα στη Σαγκάη

Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου με το βλέμμα στη Σαγκάη

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου και οδεύουν στην πρώτη εβδομάδα απωλειών σε τρεις καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και το συνεχιζόμενο lockdown στη Σαγκάη εξακολουθούν να υπάρχουν στις τάξεις των επενδυτών.

Ενδεχόμενη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και η μείωση της ζήτησης από τον πρώτο εισαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως, την Κίνα άσκησαν σημαντικές πιέσεις στο μαύρο χρυσό. 

Παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές ανέμεναν μια αποκλιμάκωση της πανδημίας στη Σαγκάη, τα δεδομένα δείχνουν ότι η Κίνα προχωράει σε ενίσχυση των περιορισμών με το ενδεχόμενο επιβολής lockdown ακόμα και στο Πεκίνο να βρίσκεται στο τραπέζι. 

Την ίδια ώρα έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας υποστηρίζει ότι η αύξηση της παραγωγής σε Μέση Ανατολή και ΗΠΑ και η επιβράδυνση της ζήτησης από Κίνα αναμένεται να αποτρέψουν ένα οξύ έλλειμμα εφοδιασμού αν μειωθούν οι εισαγωγές από Ρωσία.

Ωστόσο, σήμερα, τα futures του Brent κερδίζουν 1,9% στα 109,49 δολάρια ανά βαρέλι και τα futures του αργού πετρελαίου WTI ενισχύονται κατά 1,9% στα 108,18 δολάρια ανά βαρέλι.