Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της Fed

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της Fed

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed σχετικά με τη μικρή μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον και η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον μήνα Ιούλιο.

Στο θετικό κλίμα βοήθησε και η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England - ΒοΕ) να διατηρήσει αμετάβλητα στο 0,75% τα επιτόκια, καθώς η εντεινόμενη ανησυχία λόγω του Brexit αλλά και της διεθνούς πολιτικο-οικονομικής κατάστασης ωθεί τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο στην περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής τους πολιτικής.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας τον τελευταίο καιρό έμοιαζε περισσότερο να κλίνει προς μία αύξηση των επιτοκίων παρά προς τη μείωσή τους, ωστόσο η συνεχιζόμενη επιμονή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να μιλά για βέβαιη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη Οκτωβρίου, οδήγησε το ΔΣ της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας στη διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,6%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,61% στις 7.358 μονάδες, ενώ στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,55% στις 12.457 μονάδες.

Άνοδο σημείωσε και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 με κέρδη 0,68% στις 5.659 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ανοδικά κατά 0,82% κινήθηκε ο δείκτης FTSE MIB, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που ενισχύθηκε 1,15%.