Ανοδικά οι ευρωαγορές παρά την πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ

Ανοδικά οι ευρωαγορές παρά την πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, παρά τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ανώνυμου πληροφοριοδότη για την υπόθεση Τραμπ.

Η έκθεση του πληροφοριοδότη αναφέρει πως ο Αμερικανός πρόεδρος όχι μόνο καταχράστηκε την εξουσία του στην προσπάθειά του να αναγκάσει την Ουκρανία να εμπλακεί υπέρ του στις εκλογές του 2020, αλλά και ότι ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να κρύψει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, φαίνεται να του έχει ζητήσει να ερευνήσει τον Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ, που δούλευε για ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου κάποια χρόνια.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε ότι το Σώμα προχωρά σε επίσημη έρευνα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου με το ερώτημα της παραπομπής.

Σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον στις 10 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο CNBC.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ κάνουν ό,τι μπορούν για να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το Brexit και στην περίπτωση που αποτύχουν, την ευθύνη θα φέρει η Βρετανία.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,45% στις μονάδες 391,69 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,4% στις 12.339,05 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,3% στις 5.639,47 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακά κέρδη 0,06%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,2%. Άνοδο 0,9% σημειώνει και ο βρετανικός FTSE 100.