Ανοδικά οι ευρωαγορές - Σε αναμονή οι επενδυτές για τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας

Ανοδικά οι ευρωαγορές - Σε αναμονή οι επενδυτές για τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας

Ανοδικές κινήσεις ακολούθησαν σήμερα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες στα χρηματιστήρια καθώς επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Συγκεκριμένα, oι Αμερικανοί διαπραγματευτές προετοιμάζονται για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα αυτήν την εβδομάδα, σχετικά με τις απαιτήσεις που έχει διατυπώσει την τελευταία διετία η Ουάσινγκτον για τα πνευματικά δικαιώματα των αμερικανικών εταιριών.

Στόχος των πιέσεων αυτών είναι η επίτευξη μιας διμερούς συμφωνίας, ώστε να αποφευχθεί η επιβολή νέων αμερικανικών δασμών στις κινεζικές εισαγωγές εντός της αγοράς των ΗΠΑ.

Ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων αρχίζει την Δευτέρα στο Πεκίνο, μετά την ολοκλήρωση ενός πρόσφατου κύκλου διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον, την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς την επίτευξη συμφωνίας.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,94% στις 361.44 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να έχουν κινηθεί σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, θετικά πρόσημα εμφανίζει ο βρετανικός FTSE 100 που κερδίζει κατά 0,96% στις 7.101 μονάδες ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο DAX της Γερμανίας που καταγράφει αύξηση ύψους 0,92% στις 10.943 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία ανοδικές κινήσεις ακολουθεί ο CAC 40 με κέρδη 1,07% στις 4.986 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε θετικό έδαφος κινείται η Ιταλία με τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά 1,42% στις 19.419 μονάδες όπως και η Ισπανία με τον IBEX 35 να ενισχύεται κατά 1,14% στις 8.893 μονάδες.

Τέλος, άνοδο καταγράφει ο PSI 20 στην Πορτογαλία με κέρδη 0,62% στις 5.086 μονάδες.