Ανοδικά ο Dow Jones, με απώλειες ο Nasdaq

Ανοδικά ο Dow Jones, με απώλειες ο Nasdaq

Με μια ώθηση από την McDonald''s, ο Dow Jones ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη, ενώ αντίθετα οι εταιρείες τεχνολογίας αποτέλεσαν «βαρίδι» για τον Nasdaq, οποίος έκλεισε με απώλειες.

O Dow ενισχύθηκε 0,38% ή 95 μονάδες με τη μετοχή της Chevron να εμφανίζει τα μεγαλύτερα κέρδη. Ο S&P 500 υποχώρησε οριακά στις 2.770 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε 0,70% στις 7.635 μονάδες.

Ο τεχνολογικός κλάδος έχει σημειώσει ισχυρά κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ έχει ενισχυθεί πάνω από 5% τον τελευταίο μήνα.

Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπορ Ρος, ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον κατέληξε σε συμφωνία με την ZTE, επιτρέποντας σε αμερικανικές εταιρείες και τηλεπικοινωνιακούς ομίλους να εισάγουν και να εγκαθιστούν εξοπλισμό της ZTE στις υποδομές τους.

Πάντως η συμφωνία δεν είναι αναίμακτη για την ZTE, η οποία υποχρεώθηκε να τοποθετήσει στο διοικητικό της συμβούλιο μια ομάδα Αμερικανών η οποία θα επιβλέπει τη συμμόρφωσή της με τους όρους της συμφωνίας, ενώ επιπλέον θα καταβάλει 1 δισ. δολάρια ως πρόστιμο και 400 εκατ. δολάρια ως χρηματική εγγύηση.