Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου λόγω περικοπών του OPEC+

Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου λόγω περικοπών του OPEC+

Ανοδικά κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου, χάρη στην έναρξη ισχύος της συμφωνίας περικοπής της παραγωγής στην οποία κατέληξε ο OPEC με άλλους πετρελαιοπαραγωγούς σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί η πτώση της ζήτησης καυσίμων που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Επίσης, τα στοιχεία της Διαχείρισης Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή συνολικά 527,6 εκατομμύρια βαρέλια, λιγότερο από την αύξηση των 10,6 εκατομμυρίων βαρελιών που είχαν προβλέψει οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο OPEC και οι σύμμαχοί του θα ξεκινήσουν σήμερα να μειώνουν την ημερήσια παραγωγή μετά τη συμφωνία του Απριλίου να την περικόψουν συνολικά κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια.

Στο πλαίσιο αυτό το αργό πετρέλαιο brent για παράδοση τον Ιούλιο, το οποίο άρχισε να διαπραγματεύεται την Παρασκευή ως το νέο συμβόλαιο του πρώτου μήνα, αυξήθηκε 17 σεντς, ή 0,6%, στα 26,32 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ για παράδοση τον Ιούνιο σημείωσε άνοδο 51 σεντ, ή 2,7%, στα 19,30 δολάρια το βαρέλι, έχοντας αυξηθεί κατά 25% στην προηγούμενη περίοδο.