Ανοδικά η Wall Street με οδηγό τα κέρδη της Goldman Sachs

Ανοδικά η Wall Street με οδηγό τα κέρδη της Goldman Sachs

Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει επικεντρωμένο στις διαβουλεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 33 μονάδων ή 0,12% και διαμορφώνεται στις 28.713 μονάδες, ενώ κέρδη 0,21% σημειώνει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος βρίσκεται στις 3.519 μονάδες.

Τέλος, κέρδη καταγράφει και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διαμορφώνεται στις 11.9223 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,5%.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 1% σημειώνει ο τίτλος της Goldman Sachs μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, η επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου ύψους 3,62 δισ. δολάρια ή 9,68 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 10,78 δισ. δολαρίων.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 29,5% στα 10,78 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 9,38 δισ. δολάρια, καθώς οι ετήσιες αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων στο 17,5%, ήταν οι υψηλότερες τριμηνιαίες από το 2010. Τα έσοδα από το investment banking αυξήθηκαν 7% στα 1,97 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 1,85 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα απώλειες άνω του 2% σημειώνει η μετοχή της Bank of America παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ' τριμήνου, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και η μετοχή της Wells Fargo η οποία υποχωρεί κατά 1%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, εκτός από τις εξελίξεις γύρω από το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ εξακολουθεί και βρίσκεται η πανδημία του κορονοϊού, με αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ να καταγράφουν αύξηση των ημερήσιων νέων λοιμώξεων, εγείροντας ανησυχίες για ενδεχόμενη επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων.

Την Τρίτη οι νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις ξεπέρασαν το φράγμα των 50.000, ενώ προβληματισμό προκαλεί και η αύξηση των νοσηλειών από επιπλοκές της νόσου, ειδικά σε πολιτείες που είχαν αποφύγει τα χειρότερα κατά την πρώτη φάση της πανδημίας στις ΗΠΑ, όπως η Μοντάνα, η Βόρεια και η Νότια Ντακότα αλλά και το Ουαϊόμινγκ.