ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Ανοδικά η Wall Street με νέα ώθηση από την τεχνολογία

Ανοδικά η Wall Street με νέα ώθηση από την τεχνολογία

Από το σημείο που ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα συνεχίζει η αμερικανική αγορά, με τους τρεις βασικούς δείκτες όλους σε θετικό έδαφος και την τεχνολογία να ηγείται της ανόδου, ενώ σημαντική ώθηση δίνουν παράλληλα οι επιχειρήσεις που έχουν άμεση εξάρτηση από την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων που είχαν τεθεί υπό περιορισμούς λόγω πανδημίας.ς.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,5% και κινείται στις 34.371 μονάδες, ο ευρύτερος S&P500 κερδίζει 0,8% κινούμενος στις 4.189 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερη είναι η επίδοση του τεχνολογικά σταθμισμένου Nasdaq ο οποίος σημειώνει άνοδο 1,2% και βρίσκεται στις 13.631 μονάδες.

Ώθηση στους δείκτες δίνει ο τεχνολογικός κλάδος, που ανακάμπτει καθώς σταθεροποιείται η αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά και τη νέα βουτιά του bitcoin κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ειδικότερα, η Microsoft ενισχύεται άνω του 2%, η Apple σημειώνει κέρδη 1%, ενώ και η Tesla βρίσκεται στο +1,4%.

Οι τίτλοι των εταιρειών που επωφελούνται από το άνοιγμα της οικονομίας εμφανίζουν επίσης θετικές επιδόσεις, με εταιρείες όπως τις Carnival και United Airlines να σημειώνουν άνοδο άνω του 1,5%.

Στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία, τα κρούσματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν στα χαμηλότερα τους επίπεδα από τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών υποχώρησε στα 26.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστήμιου Johns Hopkins.

Κατά τα άλλα, σε δημοσιονομικό επίπεδο, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Κογκρέσο για το σχέδιο επενδύσεων 2,3 δισ. δολαρίων σε υποδομές που παρουσίασε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων είναι έτοιμος να μειώσει το μέγεθος της πρότασης από τα 2,3 τρισ. δολ. στα 1,7 τρισ. δολ. ωστόσο στελέχη του κόμματος της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να αντιδρούν στην πρόταση στη βάση του μεγάλου κόστους  στον προϋπολογισμό.